Vremea a luat-o razna in Europa. Zona de coasta dinspre Marea Nordului a fost lovita de uraganul Britta, valurile atingand inaltimea-record de 17 metri. Vantul a atins viteza de 156 de kilometri pe ora in partea de nord a Germaniei. La Hamburg a fost declansata alerta de inundatii, nivelul fluviului Elba crescand amenintator. Danemarca, Suedia, Finlanda si Norvegia au fost si ele luate prin surprindere de furtuni extrem de violente. In sudul continentului, in Turcia, inundatiile fac ravagii, intregistrandu-se deja 32 de morti.

Frigul si zapada si-au facut aparitia miercuri in tarile nordice, mai devreme ca de obicei, provocand perturbari in transporturi si in alimentarea cu energie electrica, scrie AFP.

Un cargou suedez cu 14 oameni la bord s-a scufundat marti noaptea in Marea Baltica, din cauza unei furtuni de zapada ce a provocat valuri de peste patru metri. Din fericire, 13 dintre membrii echipajului au fost salvati. In Marea Nordului, in apele teritoriale norvegiene, o platforma petroliera Bedford Dolphin, cu 75 de persoane la bord, se afla in deriva de peste 24 de ore, din cauza furtunii.

Un remorcher a fost trimis pentru a o recupera. Capitala suedeza Stockholm era acoperita de zapada. Circulatia rutiera si feroviara se desfasura cu dificultate in intreaga Suedie. Circa 46.000 de locuinte erau fara energie electrica, iar mai multe trenuri care asigura legatura intre sudul si centrul tarii au fost anulate. In Danemarca, podul suspendat care leaga estul de vestul tarii a trebuit sa fie inchis timp de cinci ore din cauza vantului puternic. O situatie similara se inregistra in sudul Finlandei unde, din cauza zapezii, alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta temporar in peste 6.000 de locuinte.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.