Fostul candidat la presedintie, senatorul Democrat John Kerry, si-a anulat toate participarile la mitngurile electorale ale candidatilor partidului sau in scrutinul parlamentar din 7 noiembrie.

John Kerry a fost atacat vehement in ultimile zile de Partidul Republican al presedintelui George Bush cu privire la remarci facute luni, in care avertiza un grup de elevi ca daca isi neglijeaza educatia, risca sa "se infunde in Irak".

Casa Alba i-a cerut imediat lui Kerry sa-si ceara scuze pentru remarci care ar constitui o jignire la adresa militarilor americani care isi risca viata in Irak.
John Kerry a replicat ca remarcile sale au fost in mod deliberat distorsionate, ele constituind de fapt o critica la adresa politicii administratiei Bush in Irak.
Dupa doua zile, John Kerry si-a cerut scuze tuturor membrilor forelor armate si familiilor lor.

Partidul Democrat se delimiteaza de Kerry

A fost insa prea tarziu, multi candidati Democrati pentru Senat si Camera Reprezentantilor s-au delimitat de afirmatiile lui Kerry, iar unii i-au cerut sa nu mai apara la mitinguri electorale.

Partidul Democrat are sanse sa recucereasca majoritatea in ambele camere ale Congresului in scrutinul de marti si incearca sa dovedeasca americanilor ca este la fel de favorabil fortelor armate si de patriotic ca Partidul Republican.

Acum doi ani, John Kerry a avut de suferit in capania electorala si a pierdut in final alegerile prezidentiale, datorita pozitiei sale neclare si ambigue fata de razboiul din Irak.

Vicepresedintele Statelor Unite, Dick Cheney, a profitat imediat si a tinut sa reaminteasca americanilor de parerile lui Kerry. "Pai sigur, acum senatorul Kerry spune ca a fost doar acum o gluma. Banuiesc ca nu pricepe nuanta. A fost pentru gluma, inainte de a fi impotriva ei", a spus Dick Cheney. In 2004, John Kerry a spus ca a votat in Senat mai intai pentru razboiul din Irak, inainte de a vota impotriva lui.

Remarca, reamintita electoratului fara incetare de Republicani, l-a costat, poate, presedintia, iar Democratii nu mai vor acum sa repete aceeasi greseala.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.