O platforma petroliera, pe care se aflau 75 de persoane, a pornit ieri in deriva pe apele Marii Nordului, dupa ce, in conditii meteorologice nefavorabile, o nava ce remorca platforma s-a defectat. Centrul norvegian de Coordonare a operatiunilor de salvare a precizat ca platforma Bredford Dolphine se indreapta ieri spre Polonia, dusa de curentii marini. Scaparea platformei de sub control s-a produs in partea de sud a Marii Nordului, la 160 de kilometri distanta de zona de coasta a Norvegiei, dupa ce in timpul noptii de marti spre miercuri rafalele de vint au atins viteza de 166 de kilometri pe ora.

Dupa ce conditiile meteorologice s-au ameliorat, autoritatile norvegiene au preluat situatia sub control. Echipajul, alcatuit din britanici, norvegieni si portughezi, nu s-a aflat in pericol major dupa ce furtuna s-a oprit si, prin urmare, nu a mai fost evacuat, desi au fost trimise ambarcatiuni de salvare. Platforma fusese desprinsa din locul de forare pentru a fi dusa in Polonia, unde urma sa fie supusa unor operatiuni de intretinere tehnica. Pe drum, in timpul noptii, ea a fost surprinsa de furtuna, iar cablul cu care era tractata s-a rupt. Specialistii spun ca, in timpul furtunii, a existat riscul real al rasturnarii platformei.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.