In Italia, un judecator a dispus trimiterea in judecata a fostului premier Silvio Berlusconi si a avocatului britanic David Mills, sub acuzatia ca ar fi intentionat sa obstructioneze cursul justitiei.

Procurorii spun ca dl Berlusconi i-ar fi platit dlui Mills circa sase sute de mii de dolari pentru a minti in instanta, in incercarea de a-l ajuta sa obtina achitarea, la doua procese desfasurate la finele anilor '90.

Ambii neaga ca ar fi comis vreo ilegalitate.
Avocatii lui Silvio Berlusconi l-au acuzat luni pe judecator ca poarta o vendeta politica impotriva fostului ministru. Cei doi sunt deja implicati intr-un alt proces care incepe luna viitoare, cu acuzatii de evaziune fiscala la trustul de presa al lui Silvio Berlusconi, Mediaset.

Dosarul Berlusconi - Mills

Cazul este bazat pe scrisorile si declaratiile facute de David Mills in iulie 2004. Acesta admitea ca a primit bani de la Silvio Berlusconi, o declaratie pe care insa ulterior a negat-o. Mills este invinuit de marturie falsa. Chemarea sa in fata justitiei italiene este urmarita cu mare interes in Marea Britanie.

David Mills este sotul ministrului culturii, Tessa Jowell, de care insa s-a separat la inceputul anului, dupa valul de dezvaluiri privind activitatea sa din Italia.
Silvio Berlusconi este acuzat ca i-a platit circa jumatate de milion de euro lui David Mills pentru ca acesta sa depuna marturii favorabile in doua procese de coruptie in care premierul italian era invinuit.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.