Marile state ale lumii ar trebui sa cheltuiasca anual 350 miliarde de dolari pentru a combate efectele incalzirii globale.
In caz contrar, peste numai cativa ani, suma va fi de 20 de ori mai mare. Aceasta este concluzia unui raport prezentat de expertul britanic Nicholas Stern, fost economist al Bancii Mondiale. Mergand mai departe, "Financial Times" tragea ieri un semnal de alarma, anuntand ca omenirea se va confrunta cu un dezastru economic si de mediu. Reluand ideea, BBC avertiza, citand acelasi raport, ca "nivelul economiei mondiale ar putea scade cu 20%". Mai mult, aproximativ 200 milioane de locuitori ai planetei ar putea primi statut de refugiati pentru ca suprafete importante ale Terrei vor fi lovite fie de seceta, fie de inundatii in decurs de cativa ani.

Ca atare, Londra promite sa reia ofensiva in privinta problemei incalzirii globale. "Nu putem sa mai asteptam cei cinci ani pana la intrarea in vigoare a acordului de la Kyoto. Nu avem atata timp. Trebuie mers mai departe. Pentru fiecare lira investita acum, putem economisi cinci lire sau chiar mai mult in viitor", declara, in acest sens, premierul britanic, Tony Blair. Printre pericolele incalzirii globale, Stern a inclus disparitia a 40% din speciile ce traiesc acum in salbaticie, importante inundatii sau topirea ghetarilor care ar putea duce la scaderea cantitatii de apa potabila.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.