Autoritatile franceze doresc sa isi consolideze "cotrolul politic" asupra viitoarelor valuri de extindere a UE, pentru a raspunde ingrijorarilor privind frontierele si identitatea Europei, a declarat vineri Catherine Colonna, ministrul francez pentru Afaceri Europene. "Europa progreseaza, dar in paralel creste si incertitudinea privind frontierele, identitarea si politicile sale", scrie cotidianul La Croix, citat de Mediafax. Ministrul francez, care nu citeaza in mod explicit nici o tara candidata, subliniaza ca ar "trebui intensificat controlul politic al procesului de aderare si stabilit cu partenerii temele de reflectie privind 'capacitatea de absorbtie>> a Uniunii Europene".

Colonna face totusi un bilant pozitiv al trecerii Uniunii Europene, de la 15 la 25 de membri si in curand 27, cu intrarea, in ianuarie, a Romaniei si Bulgariei.

Procesul de extindere "a permis punerea in aplicare rapida a reformelor democratice in Est", in timp ce Europa celor 15 "a putut sa obtina beneficii considerabile", a declarat Colonna. "De 10 ani, intreprinderile noastre au beneficiat direct de cresterea economica a noilor state membre; exporturile noastre catre aceste tari au crescut de patru ori si au creat zeci de mii de locuri de munca in Franta", considera ministrul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.