Statele Unite ar putea dubla recompensa pentru capturarea lui Ussama bin Laden, in afara celor 50 de milioane de dolari autoritatile americane fiind dispuse sa-i ofere celui care va ajuta la prinderea liderului al-Qaida si posibilitatea de a se stabili oriunde in lume, informeaza "Sky News".

Fortele americane au recurs la publicitate in Pakistan pentru a oferi milioane de dolari celor care ii vor conduce la prinderea teroristului, insa localnicii sunt in continuare sceptici. Bin Laden a scapat din ascunzatoarea sa din Muntii Tora Bora, in timpul campaniei americane declansate in Afganistan in 2001. De atunci, el a dat publicitatii mai multe inregistrari video si audio, cea mai recenta fiind difuzata inaintea alegerilor prezidentiale din Statele Unite, din noiembrie 2004. Liderul terorist se pare ca s-ar ascunde in zona muntoasa de la granita dintre Afganistan si Pakistan.

Pakistanul a creat o forta de reactie rapida consacrata gasirii membrilor al-Qaida si a talibanilor, dar, mai ales pentru urmarirea lui Ussama bin Laden. Cu toate acestea, esecul sau in descoperirea liderilor al-Qaida i-a determinat pe comandantii americani sa se indrepte catre noi strategii.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.