O banca infiintata de o fosta prostituata, care se adreseaza muncitoarelor din industria sexului, a devenit cea mai atragatoare institutie financiara din Calcutta.

Rekha Chatterjee, o fosta prostituata de lux din Calcutta, a infiintat in urma cu 12 ani o banca destinata in mod special femeilor care lucreaza in industria sexului, deoarece acestea aveau probleme in a deschide conturi sau a face imprumuturi bancare, pentru ca nu isi puteau justifica veniturile. Usha Multipurpose Co-operative Society a inceput ca o mica afacere, avind initial doar 13 cliente, majoritatea fiind foste colege de breasla ale patroanei, iar acum are peste 20.000. "Am reusit sa convingem oamenii ca sintem aici pentru a ramine. Acum trebuie sa ne bizuim pe increderea pe care oamenii ne-au aratat-o pina acum", a declarat Rekha Chatterjee.

Mindria breslei

"Cind ma duc la un birou al administratiei, oamenii stau la coada ca sa ma felicite, tipa la angajatii de acolo sa mi se aduca ceai si un scaun pe care sa stau", declara Rekha Chatterjee. "Asta este o experienta cu totul noua pentru mine. Inainte, nimeni nu imi oferea macar un pahar cu apa", isi aminteste patroana. Ea recunoaste ca, de curind, chiar ea a luat un credit de la banca, pentru a-si construi o casa, deoarece s-a saturat sa locuiasca in cartierul cu "felinare rosii".

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.