Dupa dezvaluirile presei italiene privind modul ilegal in care bunurile si veniturile premierului Romano Prodi au facut subiectul unui "spionaj financiar", este randul fostului prim-ministru, Silviu Berlusconi, sa afle ca si pe el l-a luat fiscul la bani marunti.
Mai intai au fost ascultarile ilegale ale convorbirilor telefonice facute de personalitatile italiene din lumea sportului, politicii, economiei. La o luna dupa aceasta afacere, inca una zguduie lumea politica din "Cizma". Potrivit viceministrului italian al economiei, Vincenzo Visco, este vorba despre un "spionaj politic deliberat", care ii afecteaza pe premierul Romano Prodi si predecesorul sau, Silvio Berlusconi, dar si pe actualul presedinte al Italiei, Giorgio Napolitano, pe predecesorul sau, Carlo Azeglio Ciampi, si inalti responsabili ai principalului partid de dreapta, Massimo D’Alema si Piero Fassino. Spre deosebire insa de Prodi, care s-a declarat "socat si afectat profund", Berlusconi a ales sa ia drept "o gluma" aceste dezvaluiri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.