FBI-ul investigheaza scurgerea de informatii secrete, un laborator pentru cercetari nucleare secrete.

Trei stick-uri de memorie apartinind laboratorului au fost descoperite in rulota unei foste angajate a acestuia, Jessica Quintana, in timpul unei perchezitii legate de un caz de trafic cu amfetamine. Autoritatile americane nu au dezvaluit inca ce fel de informatii se aflau inregistrate pe dispozitive, dar reprezentantii institutului au confirmat ca poate fi vorba despre "o incalcare majora a normelor de securitate de la Los Alamos". Investigatorii suspecteaza ca Quintana ar fi avut de gind sa vinda informatiile sustrase de la institut pentru a face rost de bani pentru droguri.

Secretele nationale, usor de ratacit

Aceasta nu e prima data cind Los Alamos se confrunta cu incidente de securitate. Cel mai cunoscut este cazul arestarii, in 1999, a angajatului Wen Ho Lee, sub acuzatia ca ar fi predat Chinei informatii despre focoasele nucleare americane. In 2000 si 2004, Los Alamos s-a confruntat cu alte cazuri in care proprii angajati au fost suspectati de a fi sustras informatii confidentiale. Intr-unul dintre aceste episoade, dischetele cu informatii au fost gasite la ceva vreme, ratacite in spatele unui copiator.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.