Partile implicate in incidentul militar au fiecare propria versiune

Ministerul Apararii de la Berlin a confirmat ca in apele teritoriale libaneze a avut loc un incident intre o nava militara a sa afectata FINUL si doua avioane F-16 israeliene. In ce-l priveste, Israelul a negat incidentul, dar, cu toate acestea, ministrul apararii de la Tel Aviv i-a telefonat imediat omologului sau german pentru a calma spiritele.

Versiunea germana

Incidentul a avut loc marti, acesta fiind dezvaluit de cotidianul "Der Tagesspiegel" care l-a citat pe Christian Schmidt, secretar de stat in Ministerul Apararii. Acesta a prezentat informatiile Comisiei pentru aparare din Bundestag. Demnitarul amintit a relatat ca doua avioane israeliene de vanatoare F-16 au survolat un vas german afectat fortei navale a FINUL, la comanda careia se afla Berlinul din 15 octombrie a.c. Mai mult, aparatele au tras focuri de avertisment in doua randuri si au activat si sistemul infrarosu, destinat sa impiedice eventuale atacuri cu rachete.

Varianta israeliana

Un purtator de cuvant al Tsahal (armata israeliana) a declarat ca, "marti, un elicopter si o nava au fost identificate in largul coastei Rosh HaNikrah. Dupa ce elicopterul a decolat, f ara sa fi obtinut autorizatia necesara (a statului evreu - n.n.), avioane din armata aerului au fost trimise in directia sa". Ulterior, pilotii au realizat ca a fost o greseala si au revenit la baza fara sa se fi produs vreun incident.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.