Fostul presedinte sarb, Slobodan Milosevici, a fost inscris pe listele de vot ale refe-rendumului programat sa aiba loc la sfarsitul acestei saptamani, desi acesta a murit in luna martie, din cauze naturale.

Referendumul urmeaza sa sondeze opinia publica cu privire la o posibila independenta a provinciei Kosovo. Votul are loc dupa recenta modificare a Constitutiei, in care provincia Kosovo a fost declarata "teritoriu suveran al Republicii Sarbe."

Fostul premier sarb, Zoran Zivkovic, estimeaza ca independenta provinciei Kosovo este "solutia cea mai probabila" pentru viitorul regiunii administrate de ONU, a transmis agentia Beta, citata de France Press.

"Independenta provinciei Kosovo este solutia cea mai probabila. Ii reprosez lui Milosevici ca a risipit cele mai bune solutii pentru regiune. De asemenea, le reprosez autoritatilor de la putere ca n-au incercat sa gaseasca o solutie mai buna" a spus Zivkovic. Fostul premier crede ca obiectivul trimisului special al ONU, Maarti Ahtisaari, este obtinerea independentei pentru provincia locuita de albanezi.

Populatia kosovara militeaza pentru autonomia regiunii, in contextul refuzului Belgradului de a accepta o larga autonomie pentru regiune.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.