Presedintele crede ca o populatie mai numeroasa va ajuta Iranul in confruntarea cu Vestul.

Presedintele a declarat ca femeile iraniene trebuie incurajate sa nasca mai multi copii, intrucit Iranul, care are in prezent o populatie de 70 de milioane de locuitori, ar putea sustine 120 de milioane. In viziunea lui, cresterea populatiei ar reprezenta un semnal de vitalitate al Iranului in raport cu statele occidentale: "Vesticii au probleme cu populatia, pentru ca au cifre de natalitate negative. Ei se tem ca, daca ne inmultim, vom triumfa asupra lor".

Femeile iraniene, inapoi la cratita

Pentru a sustine cresterea populatiei, Ahmadinejad propune reducerea numarului orelor care trebuie lucrate de femei, in functie de numarul de copii nascuti. Ele ar urma sa lucreze cu jumatate de norma, dar sa fie platite cu norma intreaga. Presedintele a explicat ca, desi este de parere ca femeile trebuie sa lucreze in afara domiciliului, se teme totusi ca acest lucru sa nu le impiedice de la "cea mai importanta datorie: aceea de a creste generatiile viitoare".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.