Rapoartele elaborate de serviciile de informatii (Renseignements généraux) precizeaza insa ca atmosfera ramane incordata, pe fondul incidentelor de duminica, in suburbiile locuite de imigranti.

Potrivit raportului RG, citat de cotidianul "Le Figaro", "majoritatea conditiilor care au condus, anul trecut, la violentele colective de pe teritoriul metropolitan, sunt inca de actualitate". Serviciile de informatii sunt pesimiste, mai ales dupa ce duminica, patru vehicule au fost incendiate de tineri in cartierul Grande-Borne.

Doua persoane au fost retinute. Tinerii i-au obligat pe pasagerii vehiculelor sa coboare, dupa care le-au incendiat.

Ca urmare a incidentului, efective importante de forte de ordine au fost desfasurate in cartier. "Trebuie sa fim atenti astfel incat sa mentinem un echilibru de forte.

N-am dori sa se creada nici ca vom reactiona disproportionat, atat in sensul unei supra-reactii, cat si in sensul unei subestimari" a declarat Nicolas Sarkozy, intru-un comunicat de presa citat de cotidianul "Le Figaro".

La Aulnay-sous-Bois, in Seine-Saint-Denis, departamentul unde au izbucnit tulburari pe 27 octombrie 2005, intre tineri si politisti au avut loc incidente in noaptea de sambata spre duminica.
Un minor a fost interpelat de politie.

O femeie-politist a fost ranita usor saptamana trecuta intr-o ambuscada organizata de tineri.

In apropiere de Aulnay, situatia din Clichy-sous-Bois este supravegheata indeosebi de serviciile de informatii, care se tem de o extindere a violentelor. In acest oras, doi tineri au murit electrocutati incercand sa fuga de politie, ceea ce a declansat trei saptamani de violente urbane anul trecut.