Cand se plictisesc, politicienii polonezi isi fac de lucru. Secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Miroslaw Orzechowski, deputat al regiunii Lodz, exponent al extremei drepte ultracatolice, are o teorie proprie asupra evolutiei omului.
Una care condamna vehement teoria evolutionista prezentata in 1859 de Charles Darwin, pe care o numeste o simpla "minciuna". Contestand "Originea speciilor", Orzechowski considera ca teoria lui Darwin nu este altceva decat "o istorie cu caracter literar, care ar putea servi drept tema de inspiratie pentru un film de science-fiction". De asemenea, oficialul polonez crede despre Darwin ca era doar un biet "batran necredincios". Karol Sabath, paleontolog la Muzeul evolutiei din Varsovia, a precizat ca este "prima oara cand un oficial contesta teoria evolutiei deschis si, in plus, acesta este un oficial al Ministerului Educatiei".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.