Ranitii din accidentul de la metroul din Roma vor sa le multumeasca

Presa din Italia a lansat o adevarata campanie pentru a-i gasi pe cei doi "ingeri", cum au fost supranumiti romanii care au ajutat ranitii din teribilul accident de la metroul din Roma, si pentru a le oferi recunostinta. Gestul nobil al celor doi, care au uitat de propria suferinta si i-au ajutat, fie chiar si cu o strangere de mana, pe cei aflati intr-o stare mai grava, i-a impresionat pe italieni.

"In primele minute de dupa tragedie, i-au ajutat si reconfortat pe raniti. Apoi, cand au sosit ajutoarele oficiale si fortele de ordine, au fugit. Acum, multi dintre pasageri ii cauta pe acesti doi romani.

, au declarat doi tehnicieni", titreaza publicatia italiana "Il Giornale". Acesta mai reda marturiile unor pasageri care au declarat ca, imediat dupa momentul impactului, cei doi romani au ajutat la scoaterea ranitilor dintre fiarele contorsionate, dar au acordat si primul ajutor ranitilor, inclusiv masaje cardiace si respiratie gura la gura. "Au avut o vorba de incurajare pentru toti... Poate ca cei doi ingeri nu au permis de sedere, poate sunt infirmieri sau medici. Cetatenii le sunt recunoscatori. Dar vor sa le-o spuna personal", incheie "Il Giornale".

Acelasi apel a fost lansat si de "Corriere della Sera", care scrie ca "la momentul impactului, cei doi romani si-au pastrat calmul si au inceput sa-i ajute pe raniti, asa cum au putut". "Ingerii din Est" au fugit, uitand ca sunt de fapt eroii salvatori din aceasta tragedie. Autoritatile italiene vor sa faca mai mult pentru cei doi romani. Cei doi, daca stau ilegal in Italia, vor fi rasplatiti cu legalizarea statutului lor. Vineri s-a aflat numele unuia dintre ingeri: Ramona Ianos, care se afla in Italia de doi ani. Se pare ca Ramona a trecut peste propria teama si suferinta si si-a facut meseria, aceea de sora medicala.

Daca cei doi romani nu lucreaza in Italia cu forme legale, primarul Romei, Walter Veltroni, a anuntat ca cei doi vor fi ajutati de autoritati ca rasplata pentru curajul si generozitatea de care au dat dovada in acele clipe de cosmar. Al doilea inger se pare ca este un tanar, Mihai, care a incercat din primele momente ale accidentului sa-i ajute pe pasageri. Pentru moment insa, "ingerii" nu au aparut in fata celor care i-au ajutat. "Multumesc tuturor celor care au ajutat la reinstaurarea normalitatii", a spus primarul Romei, citat de "Corriere della Sera".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.