Sondajele de opinie la iesirea de la urne arata ca Presedintele Pirvanov, care este sprijinit de Partidul Socialist, ar fi obtinut 61 - 64 la suta din voturi, fata de doar 20 - 22 la suta cat ar fi obtinut Sidorov, dar absenteismul a fortat organizarea unui nou tur de balotaj intre primii doi clasati.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale participarea la vot a fost de 42,5 la suta, sub pragul de 50 la suta necesar declararii unui invingator din primul tur.

Volen Siderov - un Jean Marie Le Pen al Balcanilor

Comparat adesea cu liderul Frontului National din Franta, Jean Marie Le Pen, Volen Siderov are un discurs anti-european si anti-minoritati si atrage voturile nemultumitilor de reformele adoptate in vederea intrarii in Uniunea Europeana.

Candidatul sprijinit de opozitia de centru-dreapta Nedelcio Beronov, in varsta de 78 de ani, fost presedinte al Curtii Constitutionale, a obtinut potrivit sondajelor la iesirea de la urne, circa 10 - 12 la suta din voturi.

In Bulgaria, postul de presedinte al republicii are un statut mai mult onorific, dar Gheorghi Pirvanov a avut un rol important in medierea dintre partidele parlamentare in vara lui 2005, cand s-a format cu dificultate un guvern de coalitie intre Partidul Socialist, partidul fostului premier, Simeon de Saxa Coburg, si partidul care reprezinta interesele minoritatii turce.