Cel putin 30 de persoane si-au pierdut viata ieri si 23 au fost ranite intr-o serie de atentate ale insurgentilor irakieni.

Amenintarile proferate de gruparea iordanianului Abu Mussab Al-Zarqawi lasa sa se inteleaga ca pacea este departe.

Doua locasuri de cult din Bagdad au fost atacate, ieri, de necunoscuti care au detonat bombe chiar in timpul rugaciunilor rostite cu prilejul sarbatorii Ashura, prin care se marcheaza moartea imamului Hussein, nepotul profetului Mohamed. Exploziile s-au soldat cu cel putin 30 de morti si peste 23 de raniti, dupa ce un kamikaze si-a detonat centura cu explozibil pe care o purta la brau.

Violentele au cuprins, ieri, mai multe orase irakiene. La Baquba, langa Bagdad, un militar irakian a fost ucis de mai multi insurgenti inarmati si trei civili au fost grav raniti. Cateva bombe au explodat si la Sammara, in sudul tarii, un militar american pierzandu-si viata si trei civili suferind rani usoare.

Pe de alta parte, insurgentii nu au renuntat la tactica rapirilor. Doi jurnalisti indonezieni au fost dati disparuti in regiunea Ramadi, din vestul tarii. Un responsabil militar a anuntat ca, deocamdata, actiunea nu a fost revendicata, iar autoritatile indoneziene s-au ferit sa spuna ca ar fi vorba despre o rapire.

GRANITE INCHISE

Surse oficiale ale armatei SUA au anuntat ieri ca bilantul americanilor ucisi de la inceputul razboiului a ajuns la 1.465. De teama escaladarii violentelor in timpul sarbatorii siite, autoritatile au decis inchiderea granitelor pana la 22 februarie. Teroarea oamenilor obisnuiti continua, mai ales dupa ce gruparea lui Al-Zarqawi a anuntat ca va lupta mai departe impotriva "inamicilor lui Allah" si pentru instaurarea unui stat islamic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.