Oficiali din Vologda sunt acuzati ca au imbatat un urs pentru ca regele Spaniei Juan Carlos sa-l vaneze mai usor. Informatiile au fost publicate de cotidianul Kommersant care il citeaza pe vice-presedintele departamentului de protectie si dezvoltare a vanatului din regiunea Vologda.

"O scena incredibila s-a desfasurat in timpul partidei de vanatoare la care a luat parte Juan Carlos al Spaniei", afirma Serghei Starostine intr-o scrisoare. Oficialul ii acuza pe responsabilii administratiei locale din Vologda ca l-au sacrificat pe ursul Mitrofan pentru placerile altetei regale. "Ursul a fost pus intr-o cusca si transportat pana la locul unde se desfasura partida de vanatoare. Apoi i s-a dat vodca amestecata cu carne de miel. Ursul beat a fost o tinta usoara. Maiestatea sa Juan Carlos l-a ucis pe Mitrofan cu primul foc tras", afirma vice-presedintele departamentului de protectie si dezvoltare a vanatului din regiunea Volograd. Oficialul nu precizeaza, insa, daca regele Spaniei era la curent cu "falsificarea" partidei.

Juan Carlos a dezmintit stirea

Regele Spaniei, Juan Carlos, a dezmintit informatiile aparute in presa din Rusia, conform carora ar fi impuscat, in luna august a acestui an, un urs imblanzit si imbatat cu vodca, in timpul unei vanatori in regiunea Vologda, la nord de Moscova. Un purtator de cuvant al regelui a precizat ca informati ile sunt "absolut ridicole", dar a confirmat faptul ca Juan Carlos - a carui pasiune pentru vanatoare este cunoscuta - se afla in Rusia la acel moment.

"Problema e ca nu a vanat impreuna cu Vladimir Putin si nici nu a ucis vreun urs, mai ales unul imbatat", a declarat purtatorul de cuvant al palatului. Dezmintirea nu va impiedica, insa, autoritatile ruse sa lanseze o ancheta in acest sens, pentru a afla cum si-a gasit ursul sfarsitul.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.