Unde se intampla asta? In Ucraina. Acolo unde, pentru ca veni vorba, un deputat in consiliul regional Odessa a propus, nici mai mult, nici mai putin, decat ca pe Insula Serpilor sa fie construita o catedrala ortodoxa ! Revenind insa la lucruri serioase, cinci ministri "portocalii" si-au dat oficial demisia din guvernul premierului "albastru", Viktor Ianukovici.
Gestul a incheiat alt capitol al neobositei lupte pentru suprematie dintre cele doua principale tabere: cea a presedintelui Viktor Iuscenko si cea a premierului Ianukovici. A treia forta, "printesa gazelor naturale", Iulia Timosenko, a iesit, pentru moment, din joc. Intrata in opozitie oficiala fata de toti, inclusiv fata de fostii ei parteneri din perioada "revolutiei portocalii" , Timosenko se antreneaza, cum scrie presa de la Kiev, pe margini, asteptand un moment prielnic pentru a ataca.

Problema e ca, acum, va trebui sa imparta terenul cu a doua opozitie creata in Ucraina de presedintele Iuscenko, trecut, tot oficial, cu toata echipa de partea cealalta a baricadei. Despre relatiile dintre cei doi lideri de opozitii, nimeni nu stie cum sa le catalogheze: bune, rele, calde, reci. In orice caz, opozitia lui Iuscenko si-a propus sa formeze si un guvern. O organizatie intitulata "Ucraina europeana", la care sunt invitati sa adere toti politicienii care au ceva de spus impotriva actualei coalitii de guvernamant. "Europa europeana" are si un plan de lucru: 350 de proiecte de legi care sa fie supuse examinarii atat in Ucraina, cat si in afara tarii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.