Premierul israelian Ehud Olmert a acuzat Siria ca ar fi subminat Libanul. Dupa discutiile pe care le-a avut cu presedintele rus Vladimir Putin, Olmert a declarat ca o importanta deosebita o are consolidarea conducerii de la Beirut.
Hezbollahul desfasoara actiuni de subminare dinauntrul Libanului iar Siria din afara, spune Olmert, citat de agentia rusa ITAR-TASS. Referitor la rezolutia ONU care reglementeaza incheierea conflictului din Liban, premierul Israelului spune ca are doua componente cheie: embargoul asupra livrarilor de arme in Liban si consolidarea tuturor fortelor libaneze pentru a nu permite reactivarea miscarii Hezbollah.

Israelul nu acuza Rusia direct ca ar fi furnizat arme Hezbollahului, dar afirma ca acestea ar fi ajuns in mainile rebelilor prin Siria sau Iran. La randul sau, presedintele rus spune ca respectarea regulilor ONU, renuntarea la acuzatii reciproce si eliberarea tuturor ostaticilor pot fi baza unei paci durabile in regiune. Israelul a intrat intr-un conflict deschis cu miscarea Hezbollah din Liban dupa ce trei soldati evrei au fost rapiti din Cisiordania de catre militiile islamiste.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.