Fostul reprezentant republican Randy “Duke” Cunningham a profitat de pozitia pe care a ocupat-o in Comisia pentru informatii a Camerei Reprezentantilor (camera inferioara) a Congresului SUA pentru a ajuta doi oameni de afaceri sa obtina contracte in valoare de cel putin 70 milioane de dolari, din care partea lui a fost de cateva milioane sub forma de comisioane, relateaza miercuri Associated Press, citand un raport de ancheta.
Raportul a fost facut public marti de principalul responsabil democrat din comisie, reprezentanta de California Jane Harman. Potrivit documentului, Cunningham a exploatat slabiciunile sistemului de monitorizare a cheltuielilor federale secrete si a reusit sa-si asigure cooperarea sau cel putin acceptul tacit a numeroase alte persoane, intre care membri ai Congresului si asistenti ai acestora implicati in elaborarea de legi ce directionau fonduri spre anumite programe. "O multime de oameni a trebuit sa fie convinsi, mituiti, inselati, presati sau influentati in alte feluri", noteaza raportul. Jane Harman a dat publicitatii in mod unilateral documentul de cinci pagini, dupa mai multe luni de dezacorduri cu presedintele comisiei, Peter Hoekstra.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.