Plecarea fortelor straine din Irak se "apropie", iar insurgentii trebuie sa "dea dovada de clementa fata de inamicii americani si irakieni", sustine fostul lider de la Bagdad, Saddam Hussein, intr-un mesaj adresat, din inchisoare, concetatenilor sai.
In documentul ce are trei pagini, el cheama majoritatea siita si minoritatea sunnita din tara sa abandoneze divergentele si "sa vaneze" fortele americane. "Daca Allah vrea, ora eliberarii este apropiata, dar amintiti-va ca, obiectivul vostru pe termen scurt, este de a elibera tara de sub fortele de ocupatie si de simpatizantii lor si nu reglarea de conturi", scrie el. Saddam a dictat mesajul avocatilor lui si l-a semnat ca "presedinte si comandant-sef al fortelor armate ale razboinicilor sfinti". Potrivit fostului Rais, "din cauza ocupatiei, irakienii traiesc cea mai dificila perioada din istoria lor, au loc crime, distrugeri si jafuri".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.