Reuniunea parlamentara a statelor membre ale GUAM , organizata recent la Chisinau, a fost ca un dus rece pentru presedintele parlamentului georgian, Nino Burdjanadze, care s-a vazut lipsita de sprijinul partenerilor intr-un moment important pentru Tbilisi.
In discursul sau, acesta a supus unei critici vehemente actiunile intreprinse de Moscova in relatiile cu Georgia dupa retinerea unui grup de patru ofiteri rusi acuzati de spionaj si a apelat la colegi sa sprijine in mod activ pozitia autoritatilor de la Tbilisi in confruntarea fara precedent a acestora cu Moscova.

Se pare insa ca apelul liderului georgian nu a avut niciun efect, deoarece Oktai Asadov, presedintele parlamentului azer, si Adam Martiniuk, vicepresedintele Radei Supreme a Ucrainei, acompaniati de liderul parlamentului de la Chisinau, Marian Lupu, au indemnat ca atentia sa fie concentrata pe dezvoltarea relatiilor comercial-economice dintre tarile participante. O asemenea atitudine era de asteptat, mai ales dupa mutatiile survenite in ultima vreme pe scena politica din Ucraina si Republica Moldova, dependente tot mai mult de sursele energetice din Rusia. Asa cum noteaza cotidianul "Vremea Novostei", partenerii din cadrul GUAM nu sunt dispusi sa riste de dragul aliatului lor georgian, mergand la ascutirea relatii lor cu Moscova.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.