Politia din Fontana, o localitate aflata la 80 de kilometri de Los Angeles, a fost instiintata imediat de catre un profesor care a precizat ca "unul dintre elevi pare a fi inarmat".

Cum, in ultimele luni, in scolile americane au avut loc mai multe atacuri cu arme de foc, soldate cu multe victime in rindul copiilor, po-litia a venit la fata locului insotita de trupele de interventie rapida. Pina sa vina fortele de ordine, mai multi elevi au incercat sa opreasca bataia si, fiind din tabere diferite, conflictul a luat amploare.

La sosirea trupelor, peste 20 de baieti se bateau, fiind prinsi in mijlocul unui cerc larg format din peste 500 de elevi. La vederea celor peste 100 de politisti si soldati inarmati cu scuturi si bastoane, luptele intre adolescenti au incetat brusc.

Totusi, militarii au inceput arestarile. In acest moment elevii s-au coalizat si s-au intors impotriva fortelor de ordine, totul degenerind intr-o lupta surda care a durat mai bine de o ora. Elevii s-au aparat cu bite si ghiozdane, cu pietre si sticle cu apa, in timp ce politia a folosit gaze lacrimogene si gloante de cauciuc. In final, au fost arestati numai sase elevi, ale caror nume nu au fost dezvaluite.