Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat ca a fost sunat de presedintele Jacques Chirac, care si-a exprimat "regretul" in legatura cu adoptarea, in prima lectura, de catre deputatii francezi a unei propuneri de pedepsire a oricarei tentative de negare a genocidului armean.

"Mi-a dat dreptate", a spus Erdogan, potrivit caruia Chirac a precizat ca va interveni in acest proces parlamentar ce presupune, inainte de a fi definitiv adoptat, o dezbatere a controversatului text in Senat si o a doua lectura in Camera inferioara.

Surse apropiate primului-ministru au subliniat ca, profitand de respectiva conversatie, Erdogan a insistat ca presedintele francez sa determine anularea documentului "cat mai grabnic posibil".

"Este important pentru ca relatiile noastre sa nu sufere si mai mult pe viitor", a afirmat Erdogan. "Din cauza unor deputati, Franta, pe care o cunoastem drept o tara a libertatilor, este obligata sa suporte aceasta rusine", a continuat Erdogan. "Daca Franta nu anuleaza acest text, ea va avea de pierdut, nu Turcia", a avertizat premierul turc. Vineri, ca o prima reactie la gestul deputatilor francezi, Erdogan a vorbit despre un posibil pachet de "sanctiuni".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.