Phenianul se confrunta cu o criza acuta de electricitate, aprovizionarea cu energie electrica fiind intrerupta seara la ora 21.00 pe intreg teritoriul tarii, cu exceptia capitalei, potrivit unor imagini din satelit prezentate joi de administratia americana, relateaza The Daily Mail in editia online.
Imaginile au fost prezentate presei, joi, de catre secretarul american al Apararii, Donald Rumsfeld, iar acestea dezvaluie un contrast major intre nord si sud, statul sud-coreean fiind puternic luminat, in special in jurul marilor orase. Oficialul american a aratat presei aceste imagini pentru a demonstra cit de inapoiat economic este regimul de la Phenian si cit de oprimat este poporul nord-coreean. In absenta energiei electrice nu pot fi utilizate aparatele casnice care fac viata mai usoara, iar acest fapt este o certitudine, a subliniat Rumsfeld.

"Cu exceptia pozei cu sotia si familia mea, aceasta este fotografia mea preferata", a declarat secretarul american. "Imaginile sint elocvente. Aici este sudul, cu aceiasi oameni ca in nord, cu aceleasi resurse, dar diferenta consta in sistemul politic si economic liber", a subliniat Rumsfeld. "Populatia din nord moare de foame, cresterea le este intrerupta. Este pacat, este o tragedie", a adaugat el. Unul dintre consilierii sai a precizat ca "acest regim este atit de ocupat cu razboiul, incit nu poate oferi un trai confortabil poporului sau".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.