Analizele serviciilor secrete americane privind Coreea de Nord au fost eronate si au impiedicat eforturile diplomatice pentru evitarea efectuarii testului nuclear.

Citeva rapoarte secrete recente stabilisera ca Phenianul nu detine arme nucleare, sustin oficiali ai administratiei Bush, citati de ,,The Washington Times’’, care adauga ca au existat cel putin zece rapoarte eronate asupra capacitatii balistice si nucleare ale Coreii de Nord.

Repercusiuni diplomatice

"Statelor Unite le lipsesc informatii extrem de importante, care le sint necesare expertilor pentru a-si elabora analizele", se arata intr-un raport al comisiei senatoriale pentru informatii, publicat cu citeva zile inainte de efectuarea testului nuclear nord-coreean. Neclaritatea rapoartelor informative a slabit pozitia diplomatiei americane in negocierile cu Beijingul, care urmareau sa oblige Coreea de Nord sa renunte la programul nuclear. Acelasi fapt a zadarnicit si planurile premierului japonez Shinzo


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.