Presedintele Rusiei s-a intilnit ieri cu Angela Merkel, dupa ce uciderea jurnalistei Anna Politkovskaia i-a atras oprobiul international.

Angela Merkel, cancelarul german, a ales ca loc de intilnire cu presedintele rus chiar orasul Dresda, locul in care actualul locatar de la Kremlin si-a facut ucenicia ca spion al Uniunii Sovietice. Spre deosebire de prima sa vizita, din urma cu peste doua decenii, de aceasta data Putin a fost primit cu onorurile unui sef de stat, insa problemele Rusiei au ramas in mare parte aceleasi. Angela Merkel a jucat ieri rolul de ambasador al Occidentului si a deschis in discutiile cu presedintele rus majoritatea subiectelor grave cu care se confrunta astazi Rusia sub conducerea lui Putin.

Democratie originala

Spre deosebire de Gerhard Schröder, care era mai "indulgent" fata de presedintele rus, Merkel este o vorbitoare de limba rusa si o buna cunoscatoare a sistemului politic de la Moscova. In discutiile cu presedintele rus, ea i-a amintit lui Putin de ingrijorarile Occidentului fata de derapajele democratiei din Rusia.