Mai multi tineri inarmati, care ocupasera o statie de pompare a companiei Shell, situata in Delta Nigerului, au luat ostatici 60 de angajati ai acestei firme, a anuntat, ieri, societatea petroliera anglo-olandeza, citata de AFP.

Starea de tensiune din Delta Nigerului s-a agravat in ultimele zile, intr-o perioada in care a crescut numarul rapirilor unor an-gajati din domeniul petrolier, al atacurilor impotriva armatei si al amenintarilor fata de companiile multinationale. Sapte straini, printre care un roman, au fost rapiti, saptamina trecuta, de barbati inarmati care au atacat birourile companiei din Eket, statul Akwa Ibom. Doi angajati nigerieni au fost ucisi in timpul atacului, care nu a fost revendicat. Miercurea trecuta, o nava a companiei petroliere italiene Agip a fost de asemenea atacata, in regiunea Brass din statul nigerian Bayelsa (sud).


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.