Britanicii vor cheltui, in acest an, 97 de miliarde de lire sterline pe concedii, conform unui studiu efectuat de compania britanica de asigurari Axa, citat de BBC. Studiul a aratat ca 50% din englezi au trei vacante in 12 luni, in timp ce unul din zece britanici se delecteaza cu patru vacante pe an, iar 2,1 milioane beneficiaza chiar de cinci asemenea pauze de munca. Compania a luat in calcul aspectele financiare ale unei calatorii, precum hoteluri, inchirieri auto, dar si asigurari. Costul total al rezervarilor va ajunge, in acest an, la 45 de miliarde de lire sterline, alte 29 de miliarde vor fi destinate micilor cheltuieli, in timp ce alte 7 miliarde de lire sterline vor merge pe shopping.

Pe de alta parte, 4,4 miliarde se vor duce pe tururi si excursii; 4,2 miliarde de lire pe asigurari de calatorie; 2,4 miliarde pe nevoi fiziologice; 2,2 miliarde pe inchirieri auto; 1,6 miliarde pe echipament (corturi, jucarii de plaja etc.) si 1.5 miliarde pe echipamente electrice. Cele mai populare locatii prezente in cerintele de vacanta ale britanicilor sint cele interne, dar si cele din Irlanda care atrag 22.4 milioane de vizitatori. Pe locul al doilea in preferintele englezilor se afla Spania, care atrage 12.2 milioane de vizitatori, urmata de Franta cu 8,3 milioane. Alte locatii preferate de britanici sint Italia, America, Grecia, Canada, Portugalia, Australia si Noua Zeelanda.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.