Printr-o masura considerata defavorabila firmelor occidentale, compania ruseasca Gazprom a anuntat ca va dezvolta singura uriasul zacamant de gaze naturale Shtokman de la Marea Barents.

Anuntul vine dupa ce Gazprom nu a cazut de acord cu nici o companie occidentala privind posibilul parteneriat in cadrul proicetului de 22 miliarde de dolari. Presedintele Gazprom Alexei Miller a declarat la televiziunea rusa ca ofertele primite de Gazprom nu au fost satisfacatoare.

Companiile multinationale ChevronTexaco, ConocoPhillips si ExxonMobil se numara printre cei care au dprit sa intre in parteneriat pentru dezvoltarea zacamantului Shtokman, unul din cele mai mari zacaminte de gaze naturale din lume. Uniunea Europeana a cerut in repetate randuri Rusiei sa deschida accesul unor companii occidentale la zacamintele sale de gaze naturale.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.