Utilizatorii serviciilor de telefonie mobila din Iran pot sa aiba numarul de telefon mobil 123456789 daca platesc 76.000 de dolari

Ministerul iranian al Telecomunicatiilor a scos la licitatie o transa de aproximativ 500 numere de telefon mobil usor de retinut, de exemplu numere formate dintr-o suita de cifre doi sau trei, la un pret de cost cuprins intre 800 si 76.000 de dolari. Asemeni tuturor numerelor de telefon mobil din Iran si acestea vor incepe cu prefixul 09.

"Din cele aproximativ 11 milioane numere de telefon mobil existente in Iran, exista aproximativ 400.000 de numere usor de memorat care au fost acordate responsabililor ministeriali sau nu au fost inca distribuite. in momentul de fata cel mai scump numar (0912-3456789) este in posesia unui reponsabil din Ministerul iranian al Telecomunicatiilor, care primeste zilnic intre 30 si 40 de SMS-uri de la persoane care doresc sa achizitioneze acest numar ", a declarat potrivit Rompres Massoud Fateh, un responsabil din Ministerul iranian al Telecomunicatiilor, precizand ca au fost primite si oferte in valoare de 500 milioane riali (108.000 dolari).

Oficialul a adaugat ca banii stransi de pe urma acestei licitatii vor fi utilizati pentru imbunatatirea performantelor actualei retele de telefonie mobile, care inregistreaza in mod frecvent defectiuni tehnice.

Numerele de telefon mobil sunt foarte scumpe in Iran. Daca o persoana este inscrisa pe listele de asteptare ale Ministerul iranian al Telecomunicatiilor trebuie sa plateasca aproximativ 350 de dolari si sa astepte mai multe luni inainte de a primi o cartela cu un numar de telefon mobil. Pe piata negra o cartela costa intre 650 si 700 dolari.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.