Fostul ministru britanic de Externe a afirmat ca valul traditional islamic, purtat de femeile musulmane, il deranjeaza.

Jack Straw, fostul sef al diplomatiei britanice, a facut furori in presa insulara declarind ca el ar prefera, atunci cind sta de vorba cu o femeie musulmana, ca aceasta sa-si dea jos valul care ii acopera fata. Intrebat daca ar prefera ca femeile sa nu mai poarte deloc niqabul, Straw a conchis: "Da. Trebuie sa fie clar ca nu discut aici despre recomandari formale, dar cu toate amenintarile din ziua de azi, da, as prefera aceasta varianta".

Demnitarul britanic a mai adaugat ca valul femeilor islamice ingreuneaza capacitatea de a socializa cu acest grup: "Comunitatile sint aduse laolalta in parte si de relatii care se infiripa spontan intre straini - oameni care pot sa se recunoasca pe strada. Iar acest lucru este mai dificil atunci cind oamenii poarta un val. E pur si simplu o constatare. Inteleg temerile, dar sper ca putem avea o discutie matura in aceasta privinta". Straw este actualmente presedintele Camerei Comunelor din parlamentul britanic si este reprezentantul unei circumscriptii electorale care are foarte multi cetateni de religie musulmana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.