Uniunea Europeana si Statele Unite nu s-au inteles privind transferul de date referitoare la pasagerii curselor aeriene.

Oficialii europeni s-au intors marti de la Washington exact asa cum au plecat: fara nici un acord cu Statele Unite in ceea ce priveste transferul datelor privind pasagerii curselor aeriene. "Negocierile privind transferul de date au loc in continuare", a anuntat ieri Comisia Europeana intr-o declaratie de presa menita a detensiona atmosfera din jurul subiectului. "Trebuie sa ajungem la un compromis pentru a evita haosul legal", se mai spune in comunicatul Comisiei.

Negocieri separate

"Propunerea Statelor Unite va fi discutata de statele membre si de comisari, cel mai probabil la intilnirea din 5-6 octombrie, unde vor participa atit comisarul european pentru Justitie, cit si ministrii de Interne din statele membre ale UE", mai spune declaratia Comisiei. Acest lucru inseamna ca fiecare stat membru al Uniunii Europene isi va negocia individual acest capitol, deci dupa 1 ianuarie 2007 si Romania va negocia transferul de date privind pasagerii curselor aeriene direct cu SUA.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.