Salariul mediu din Bulgaria reprezinta doar a treia parte din salariul mediu din Uniunea Europeana, a declarat ministrul de externe al tarii, Ivaylo Kalfin, in cadrul unor discutii asupra modelului social european si asupra provocarilor la care Bulgaria va trebui sa faca fata, informeaza Rompres.

Bulgaria este cu mult in urma tarilor UE in privinta instruirii, sub unu la suta dintre angajati intrunind cerintele Uniunii, fata de 11 la suta din muncitorii din UE, dupa cum indica uniunile sindicale.

Uniunile sindicale pretind ca Bulgaria nu a mai fost pana in prezent intr-o situatie mai proasta din punct de vedere social sau demografic. Ministrul pe probleme sociale, Emilia Maslarova, a insistat ca bulgarii bine educati si inalt calificati au sansa de a fi competitivi pe pietele muncii Uniunii Europene.

Federatia angajatilor europeni, in cadrul raportului "Salariile Europei anului 2006" din aprilie, a informat ca Bulgaria se afla in partea inferioara a listei, ocupand locul 46, fiind urmata de Belarus si Republica Moldova, dar depasita de Albania si Ucraina.

In dreptul Bulgariei in tabel apare suma de 81,80 de euro, pentru Romania ea fiind de 97,07 euro. in Ucraina, salariul minim este de 55,56 de euro, in Republica Moldova de 28,98 de euro si in Rusia de 23,46 de euro. in Slovacia salariul minim este 182 de euro, iar in Polonia 233 de euro. in fruntea listei se afla Luxemburg, cu un salariu minim lunar ce depaseste putin 1.500 de euro.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.