Consecintele razboiului impotriva terorismului provoaca dispute intre presedintele Bush si opozitia democrata, acuzata de tertipuri electorale.

Pentru a pune capat speculatiilor create de publicarea unor informatii clasificate, privind riscurile de securitate produse de razboiul din Irak, presedintele George W. Bush a decis declasificarea "principalelor concluzii" ale raportului. Presedintele a criticat marti media americana, deoarece a divulgat informatiile "in scopuri politice pentru a crea confuzie in rindul americanilor", cu doar sase saptamini inaintea alegerilor pentru Congres.

Jihad pentru inca cinci ani

Documentul declasificat, elaborat de 16 servicii de informatii si intitulat "Tendinte ale terorismului mondial: implicatii pentru Statele Unite" arata ca "factorii care alimenteaza raspindirea terorismului predomina in fata vulnerabilitatilor organizatiilor teroriste, situatia urmind sa persiste in urmatorii cinci ani." Acesti factori sint: razboiul din Irak, teama fata de dominatia occidentala, saracia si coruptia din tarile musulmane si raspindirea sentimentului antiamerican.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.