Liderul PPCD propune blocului electoral concurent, BMD, o alianta postelectorala

Liderul Partidului Popular Crestin Democrat din Republica Moldova, Iurie Rosca, a declarat, la o conferinta de presa, ca doar provocarea unor alegeri parlamentare anticipate, dupa scrutinul din 6 martie, ar putea duce la ceea ce el a numit "decomunizarea regimului politic de la Chisinau", informeaza RADOR. Iurie Rosca sustine, invocand sondaje de opinie echidistante, ca nici una dintre principalele forte politice nu va reusi sa obtina, in urma scrutinului din 6 martie, 61 de mandate din 1001, necesare pentru alegerea viitorului sef al staului. In acest context, liderul crestin democratilor molodoveni a facut ieri o oferta de colaborare politica post-electorala liderilor Blocului Moldova Democrata (BMD).

Convins ca Partidul Comunistilor nu va obtine la alegeri majoritatea care sa-i permita sa controleze viata politica din Republica Moldova, Iurie Rosca propune liderilor BMD sa boicoteze de trei ori la rand alegerea sefului statului, care in Moldova este desemnat de Parlament, si astfel sa se ajunga la alegeri anticipate.

Reactia BMD nu a intarziat sa apara, dar nu in sensul dorit de liderul crestin-democrat. "Aceasta declaratie facuta azi de PPCD nu este de fapt o oferta, ci un nou atac, care le continua pe cele efectuate de-a lungul campaniei. Consideram ca si iesirea lui Rosca, ca si cea anterioara a lui Voronin, sunt niste actiuni disperate, atata doar ca ne pare foarte rau pentru electoratul PPCD, care trebuie sa constate ca pozitia liderului sau este mai apropiata de cea a liderului comunist decat de cea a opozitiei democratice", a spus Victor Osipov, purtatorul de cuvant al BMD.

Opinia publica este dezinformata

"Partidul Comunistilor foloseste cele mai josnice metode de a denigra oponentii politici, deoarce simte ca va pierde alegerile din 6 martie", se arata intr-un comunicat al Biroului de presa al PPCD. "Regimul Vornin este constient de impactul pozitiv al factorului ucrainean asupra opiniei publice din Moldova. Solidaritatea intre democratiile din Moldova si Ucraina constituie, in mod firesc, un avantaj electoral pentru PPCD in campania electorala 2005. De aceea, regimul comunist a hotarat sa lanseze o campanie de dezinformare a opiniei publice si sa compromita relatia de prietenie intre democratii moldoveni si ucraineni", se arata in comunicatul citat.

In opinia liderilor PPCD, acesta este motivul fabricarii, la postul de televiziune "NIT", a reportajului despre studentii care ar fi fost indusi in eroare si carora li s-ar fi promis recompense materiale pentru participarea la scrutinul prezidential din Ucraina in calitate de observatori internationali. PPCD apreciaza ca, prin acest fals, a fost urmarita indeparatea tineretului de acest partid, fiind cunoscut faptul ca tinerii sprijina masiv crestin-democratii.

Doi dintre tinerii care au vorbit in materialul prezentat de "NIT", Victoria Barbu si Vasile Gherman, au semnat cate o declaratie in care se precizeaza ca "pentru interviul acordat unor reporteri care nu s-au legitimat" au primit cate 3 mii lei. Ambii au subliniat ca "regreta ca au fost implicati intr-un joc politic murdar" si ca toate declaratiile facute de ei "nu corespund realitatii".

In comunicatul Biroului de presa al PPCD se arata ca, "in urma acestor atacuri murdare, PPCD va apela in judecata pentru a cere tragerea la raspundere a celor care se fac vinovati de denigrarea cu rea credinta a unui concurent electoral". "Agonia comunistilor ii face sa aiba reactii stangace, violente si primitive. Ei vor pierde tocmai pentru ca sunt abuzivi si neonesti", conchid autorii comunicatului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.