Directorul serviciilor secrete americane John Negroponte a admis luni ca razboiul din Irak a creat o noua generatie de teroristi, insa a dezmintit concluziile unui raport secret potrivit caruia SUA ar fi expuse unui mai mare risc de atac in prezent decat erau in 2001.

John Negroponte a facut aceste declaratii dupa publicarea concluziilor serviciilor secrete americane care au dat o noua lovitura presedintelui american George W. Bush, cu putin timp inainte de alegerile legislative din SUA. Liderul de la Casa Alba a sustinut in nenumarate randuri ca razboiul din Irak ar fi ameliorat securitatea Americii.

"Jihadul irakian este pe cale sa formeze o noua generatie de lideri si de soldati ai terorismului", a declarat John Negroponte, comentand pe marginea unui raport dat publicitatii la sfarsitul saptamanii trecute, in care sunt reflectate punctele de vedere exprimate de 16 agentii ale serviciilor secrete ame-ricane. Documentul constituie prima analiza oficiala a terorismului mondial realizata de SUA dupa declansarea razboiului impotriva Irakului, in martie 2003.

"Cu toate acestea, daca teroristii care parasesc Irakul realizeaza ca au esuat, si sunt perceputi astfel, un numar mic de combatanti doresc sa continue lupta", a precizat John Negroponte. "Aceste informatii au lasat unora falsa impresie ca estimarile serviciilor secrete americane privesc inainte de toate legaturile intre Irak si terorismul international", a explicat John Negroponte.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.