Richard Branson, presedintele imperiului Virgin, a socat din nou lumea.

Sir Richard Branson a anuntat ca in urmatorii zece ani, consortiul Virgin va investi trei miliarde de dolari pentru a combate efectele incalzirii globale cauzate de excesul de dioxid de carbon din atmosfera. Clinton Global Initiative, din New York, organizatia de mediu formata sub patronajul fostului presedinte american Bill Clinton, a oferit decorul ideal joi pentru anuntul miliardarului.

Anuntul, considerat de unii experti in problemele de mediu inca una dintre excentricele "cascadorii de publicitate" ale faimosului miliardar britanic, a luat prin surprindere lumea organizatiilor de mediu, stiut fiind faptul ca multe dintre ele acuza Virgin Airlines, una dintre companiile grupate sub logoul Virgin, ca aplica standarde duble, deoarece poluarea atmosferica provenita din zborurile avioanelor este una dintre principalele cauze ale efectului de sera, dat de dioxidul de carbon.

Cotidianul "The Guardian" a facut chiar un calcul ipotetic in care se arata ca pentru a combate efectul cumulat al noxelor imprastiate de avioanele companiei Virgin Atlantic intr-un an, aceasta ar trebui sa planteze 58 de milioane de pomi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.