Presedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, l-a demis pe seful campaniei sale electorale si al partidului de guvernamant Ricardo Berzoini, cu mai putin de doua saptamani inainte de alegerile prezidentiale.

Demiterea lui Berzoini are o dubla semnificatie: acuzatiile de coruptie la adresa liderilor Partidului Muncitoresc sunt serioase - presedintele da Silva vrea sa-si ia distanta de propriul partid.

In ultimul scandal, persoane avand puternice legaturi cu Partidul Muncitoresc au incercat sa cumpere un dosar cu presupuse informatii delicate despre politicieni rivali.

Vineri, politia a arestat aceste persoane, care aveau asupra lor 800.000 de dolari, bani pesin, cu care se crede ca voiau sa cumpere respectivele informatii.

Insusi presedintele Lula, fostul sau sef de campanie si un alt fost consilier prezidential sunt in prezent anchetati de Curtea Electorala a Braziliei, in legatura cu acest episod.

Opozitia se intreaba de unde proveneau cei 800.000 de dolari si, in Brazilia, partidele asteapta sa vada daca actualul presedinte, care spera sa fie reales si conduce detasat in sondaje, va fi afectat de acest scandal.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.