Guvernul francez este acuzat de mai multe organizatii ca incalca drepturile omului in cazul imigrantilor romani si chinezi.
Criticile dure se refera la faptul ca acestia sunt arestati abuziv, numai pentru a umple avioanele de expulzati care pleaca din Franta spre tarile de origine ale imigrantilor. Agentia France Presse publica un amplu articol despre modul in care sunt tratati in special imigrantii romani si chinezi in Franta. "In statiile de metrou din Paris, de exemplu, tot timpul se afla echipe de politisti care verifica identitatea calatorilor si trimit in arest pe oricine li se pare suspect, fara a verifica datele exacte. Fac acest lucru pentru ca avioanele de expulzati sa fie rentabile din punct de vedere financiar",a declarat reprezentantul GISTI, o organizatie pentru drepturile imigrantilor din Franta.

Aceste actiuni contravin Conventiei Europeane pentru Drepturile Omului, care interzice expulzarea in grup a imigrantilor, fara ca dosarul fiecaruia sa fie studiat. De multe ori, tara de origine a imigrantilor este cea care cere amanari pentru a avea timp sa ve-rifice dosarele. Belgia a fost deja condamnata ca a incalcat preve-derile documentului in 2002, cand a expulzat 74 de cetaterni rromi in Slovacia. Potrivit datelor furnizate de Ministerul francez de Interne, din mai si pana in prezent, 480 de romani au fost trimisi inapoi in tara cu opt avioane, curse speciale. Politia franceza si Ministerul de Interne au refuzat sa comenteze acuzatiile de incalcare a drepturilor omului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.