Eclipsa de soare, care va avea loc la 22 septembrie, cu precadere deasupra Americii centrale, poate genera catastrofe tehnogene, inclusiv legate de zboruri cosmice, avertiza ieri astrologul rus Aleksandr Nepomniascii. "Evenimentul survine in conditiile unei configuratii foarte incordate a planetelor aflate la mare distanta si poate antrena tot felul de ciudatenii", spunea cercetatorul.

Potrivit afirmatiilor sale, cele mai vulnerabile sunt zborurile cosmice. Or, spre sfarsitul lunii septembrie, este prevazuta lansarea rachetei Soiuz TMA-9, cu misiunea de a transporta la bordul Statiei orbitale internationale un nou echipaj. Iata de ce, scria presa moscovita, se cauta acum o data care sa evite un final tragic. Ramane de vazut daca presedintele Rusiei, Vladimir Putin, care urmeaza, la 22 septembrie, sa zboare la Paris pentru o intrevedere cu omologul sau francez, Jacques Chirac, isi va anula calatoria sau va opta pentru alt mijloc de transport.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.