Emirul Dubaiului si vicepresedinte al Emiratelor Arabe Unite, seicul Mohammad ben Rached Al-Maktoum, fratelele acestuia, seicul Hamdan ben Rached Al-Maktoum, precum si alti responsabili au fost acuzati, miercuri, de justitia americana - potrivit legilor internationale care interzic sclavia si munca minorilor - ca au tinut in sclavie 30.000 de copii in ultimii 30 de ani, pentru a-i folosi drept jockey la cursele de camile, a informat, ieri, AFP, citand surse oficiale. "Ei sunt cercetati pentru sechestrare si trafic de persoane - presupuse a fi mii de baieti originari din Bangladesh, din alte tari din Asia de Sud si din Sudan", a explicat cabinetul avocatilor americani Motley Rice LLC.

Acuzarea precizeaza ca "baietii, care ar putea avea doi ani, fiind rapiti din familiile lor, sunt scosi din tara si retinuti cu brutalitate in tabere de antrenament pentru cursele de camile, aflate cam peste tot in Emiratele Arabe". In actul de acuzare se precizeaza ca baietii ar putea fi victimele unor abuzuri sexuale, injectati cu hormoni pentru a nu mai creste si infometati pentru a nu se ingrasa. A folosi copii pentru cursele de camile este interzis prin lege in Emiratele Arabe din 1993, insa aceasta lege e deseori incalcata cand vine vorba de curse private organizate de seici bogati.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.