Un atac asupra ambasadei americane la Damasc a fost dejucat de fortele de securitate locale, au declarat oficialitati siriene.

Potrivit autoritatilor siriene, fortele de securitate au ucis trei indivizi inarmati care au lansat un atac asupra ambasadei. Un al patrulea atacator a fost ranit si capturat, iar un membru al fortelor de securitate siriene a fost ucis in schimbul de focuri. Cei patru atacatori, au sosit in doua masini si, scandand lozinci religioase, au aruncat grenade in curtea ambasadei si au deschis focul.
Televiziunea siriana a transmis ca atentatorii au incercat totodata sa detoneze o masina capcana, dar au esuat.

Secretarul de stat american Condoleezza Rice i-a laudat pe sirieni, spuntnd ca au aparat siguranta personalului ambasadei.

La Damasc au mai avut loc incidente sporadice in ultimii ani, intre care o presupusa tentativa de a a detona o bomba la ambasada canadiana.
Acum, ministrul de interne sirian, generalul Bassam Abdel Majid, a declarat la televiziune:
Ambasada americana a fost tinta unei operatiuni teroriste, dar fortele de securitate au adus situatia sub control.

Potrivit martorilor oculari, dupa schimbul initial de focuri, in care a fost ucis unul dintre atacatori, alti doi s-au refugiat intr-o cladire din apropiere, dar au fost urmariti si impuscati de membrii fortelor de securitate. Un al patrulea atacator a fost prins.
Imaginile de la televizor aratau balti de singe pe pavaj in fata ambasadei si ceea ce parea a fi echipament explozibil improvizat.

Un corespondent BBC in regiune noteaza ca atacul are loc intr-un moment de tensiune sporita intre Washington si Damasc, pe fondul sprijinului american pentru actiunea militara israeliana in Liban.
Statele Unite acuza Siria ca ar sprijini insurgenta din Irak si ca nu face destul pentru a opri armele trimise militantilor Hezbollah din Liban.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.