Organizatia Natiunilor Unite a avertizat tarile occidentale ca mentinerea boicotului economic contra Guvernului Autoritatii Palestiniene, controlat de gruparea militanta Hamas, va cauza un colaps economic al teritoriilor palestiniene.

Agentia pentru dezvoltare si comert a Natiunilor Unite sustine ca palestinienii traverseaza cea mai grea perioada, din punct de vedere economic, din ultimele decenii. Saracia si somajul in randul populatiei au atins nivele fara precedent.

Conform datelor Agentiei Natiunilor Unite, doua din trei familii palestiniene traiesc sub limita saraciei, incercand in fiecare zi sa supravietuiasca.
Guvernul palestinian se afla intr-o profunda criza economica dupa ce tarile occidentale au inghetat ajutoarele financiare pentru Autoritatea Palestiniana, iar Israelul refuza sa transfere taxele colectate.
In ultimele 6 luni, zeci de mii de angajati din sistemul bugetar au primit doar o mica parte din salariile care li se cuvin.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.