Conducerea palestiniana a ajuns la un acord prvind cerarea unui guvern de uniune nationala care se spera ca va pune capat izolarii in care se afla administratia.

Gruparea Hamas, care a castigat alegerile din ianuarie, a fost boicotata economic si politic de Occident si de Israel fiindca nu recunoaste dreptul israelului la existenta. Un purtator al presedintelui palestinian, Mahmoud Abbas, a declarat ca acesta urmeaza sa dizolve guvernul condus de Hamas.

Premierul Ismail Haniyeh va ramane in fucntie dar ar urma sa formeze un guvern de uniune nationala prin cooptarea altor factiuni palestiniene.
Presedintele Abbas a spus ca s-a ajuns la acest acord pe baza unui program politic formulat de toate gruparile politice.

Documentul nu prevede insa explicit ca palestinienii recunosc dreptul Israelului la existenta.
Lucrul cel mai important va fi si cum vor primi americanii si Uniunea Europeana noul program guvernamental si daca va fi ridicat embargoul economic.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.