Cotidianul moscovit „Kommersant”, una dintre putinele institutii media care criticau in mod constant Kremlinul, a fost cumparat de un magnat apropiat presedintelui rus.

Alisher Usmanov, "magnatul metalelor", asa cum este numit de presa rusa, a cumparat cel mai important cotidian ramas in afara sferei de influenta a Kremlinului, pentru care a platit aproximativ 233 de milioane de euro (299 milioane de dolari), informeaza Mosnews. "Kommersant" vinde zilnic peste 115.000 de exemplare si acopera in general zona politica si mediul de afaceri din Rusia.

Schimbari editoriale?

Usmanov a declarat ca politica editoriala a cotidianului este neschimbata. "Cred ca anumite chestiuni ar trebui intarite, este clar ca ar trebui sa aducem anumite imbunatatiri, insa nu cred ca are trebui sa aiba loc schimbari fundamentale", asigura Usmanov. Nimeni nu poate crede in aceste asigurari, deoarece magnatul este unul dintre oamenii de afaceri apropiati de Kremlin. Mai precis, el face parte din "a doua generatie" de magnati rusi, protejati de Kremlin.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.