La sfarsitul saptamanii trecute, ministrii apararii ai Rusiei si SUA, Serghei Ivanov si Donald Rumsfeld, s-au intalnit in orasul Fairbanks din Alaska, unde au participat la inaugurarea memorialului "Lend-Lease", consacrat colaborarii celor doua tari in anii celui de-al Doilea Razboi Mondial.
In convorbirile purtate cu acest prilej, acestia au examinat o serie de aspecte ale colaborarii bilaterale in sfera militara, precum si ale vietii internationale, inclusiv lupta impotriva terorismului. Rumsfeld l-a informat pe omologul sau rus ca, in scopul prevenirii unor amenintari teroriste, SUA examineaza posibilitatea folosirii unor rachete balistice intercontinentale, inlocuind focoasele nucleare cu focoase conventionale, si a exprimat speranta ca Rusia se va alatura acestei initiative. seful Pentagonului a precizat ca avantajul unei asemenea rachete este ca poate transporta la tinta cateva tone de incarcatura, iar timpul de zbor in orice punct al planetei nu depaseste 30 de minute.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.