Ieri a fost dat startul in cursa electorala pentru alegerile prezidentiale din Bulgaria, iar actualul presedinte Gheorghi Pirvanov pare-se ca are cele mai mari sanse de a ramane in fruntea statului pentru un al doilea mandat.

Analistii apreciaza ca raportul de tara pentru Bulgaria, prezentat la sfarsitul lui septembrie, este crucial pentru vot. Daca Bulgaria va fi invitata, alaturi de Romania, sa adere la Uniunea Europeana, actualul presedinte va fi de neoprit in cursa pentru inca un mandat.

Partidele politice si celelalte organizatii care doresc sa prezinte candidati in aceste alegeri pot face acest lucru pana la 11 septembrie, Comisia electorala urmand sa lucreze si in weekend-uri. Chiar daca abia azi a fost dat startul oficial in campania electorala, presa bulgara a stat, in ultimul timp, numai cu ochii pe potentialii candidati. Presedintele Pirvanov a facut deja un turneu prin tara, pentru a se interesa de nemultumirile bulgarilor. Iar alti doi candidati au fost "paziti" de jurnalisti, in timpul unui joc de-a soarecele si pisica.

Este vorba despre candidatul dreptei la prezidentiale, Nedelcho Beronov, si primarul Sofiei, Boyko Borissov. Duminica, Borissov l-a invitat pe Beronov sa-i faca o vizita la sediul partidului sau pentru a discuta despre alegeri. Asta dupa ce a dat publicitatii un comunicat in care afirma ca nu-l va sustine pe actualul presedinte la alegeri. Nedencho Beronov a declinat invitatia, afirmand ca nu are timp. Cu toate acestea, ieri s-a prezentat chiar la domiciliul primarului, pentru o "intalnire informala".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.